Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly ze sv. lit. pro děti a mládež (KCL / KSD-B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / KSD-B - Kapitoly ze sv. lit. pro děti a mládež, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář navazuje na povinné kursy Dětská literatura/Literatura pro děti a mládež. Jeho cílem je podrobněji představit reprezentativní literární díla pro děti a mládež vybraných národních literatur, a to především z žánrového pohledu. Program seminářů bude navržen vždy pro konkrétní seminární skupinu.DOROVSKÝ I., ŘEŘICHOVÁ V. a kol. Slovník autorů literatury pro děti a mládež I. Zahraniční spisovatelé. Brno 2007.KLÁTIK, Z. Svetová literatúra pre mládež. Bratislava, 1978.ŠMAHELOVÁ, H. Počátky kritického myšlení o dětské literatuře. Praha, 1999.ŠMAHELOVÁ, H. Návraty a proměny. Praha, 1989.ŠUBRTOVÁ, M. Kapitoly ze světové literatury pro mládež. 2 sv. Brno, 1998.TOMAN, J. Dětské čtenářství a literární výchova. Brno, 1999.TOMAN, J. Vybrané kapitoly z teorie dětské literatury. České Budějovice, 1992.ULIČNÝ, O. Prostor pro jazyk a styl. Praha, 1987.URBANOVÁ, S. Sedm klíčů k otevření literatury pro děti a mládež 90. let XX. století. (Reflexe české tvorby a reflexe). Olomouc, 2004.Časopisy: Zlatý máj, Ladění.Další tituly mohou být dle potřeby doplněny na seminářích; nicméně schopnost studenta najít si samostatně literaturu k dané problematice se předpokládá!Pozn.: Rozvrhová akce bude otevřena, bude-li v ní začátku příslušného semestru zapsáno alespoň 6 studentů.

Získané způsobilosti

Seminář navazuje na povinný kurs Literatura pro děti a mládež. Jeho cílem je podrobněji představit reprezentativní literární díla pro děti a mládež vybraných národních literatur, a to především z žánrového pohledu.

Literatura

Viz obsah předmětu. Viz obsah předmětu. VIZ PŘEHLED LÁTKY.

Požadavky

Účast na seminářích. Vypracování referátu/koreferátu, jeho přednes a odevzdání písemné verze v rozsahu minimálně 5 stran + ukázky.Vypracování handoutu na příslušný seminář (musí obsahovat základní osnovu referátu a ukázku ke čtení).Seznam četbyTest

Garant

Mgr. Kateřina Váňová

Vyučující

Mgr. Kateřina Váňová