Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický výcvik v pravopisu (KCL / PVP-B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / PVP-B - Praktický výcvik v pravopisu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Typy pravopisu, protifonologické rysy českého pravopisuInterpunkce ve větě jednoduché I.Interpunkce ve větě jednoduché II.Interpunkce v souvětíVelká písmenaPsaní N / NNPsaní skupiny MĚ / MNĚPsaní spřežek a složených přídavných jmenPovinná:Pravidla českého pravopisu. Praha : Academia, nejnovější vydání.BRABCOVÁ, R. Pravopis a tvarosloví. Praha : KAVA - PECH, 2010.SVOBODOVÁ, J. Průvodce českou interpunkcí. Praha : VadeMecumBohemiae, 2003.http://prirucka.ujc.cas.cz/Doporučená:BRABCOVÁ, R.: Čeština našich dní. Praha : Jinan, 1996.DĚDEČEK, J.; SVOBODOVÁ, I. Veselé diktáty. Praha : Albatros, 2002.JANOVEC, L. a kol. Jak používat čárku a další interpunkční znaménka. Praha : Klett, 2006.KAMIŠ, K.: Procvičujeme pravopis podle pravidel ve škole i doma. Praha : Fortuna 1996.Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha : Academia, 2005.STANĚK, V. Jak psát správně česky. Praha : Fortuna, 1997.SVOZILOVÁ, N. Jak dnes píšeme / mluvíme a jak hřešíme proti dobré češtině. Praha, H & H 1999.Pozn.: Rozvrhová akce bude otevřena, bude-li v ní začátku příslušného semestru zapsáno alespoň 6 studentů.

Získané způsobilosti

Kurs se zaměřuje na aktivity k procvičení pravopisných jevů a vyhledávání chyb v textech. Cvičení se skládají z cvičného diktátu, kontroly domácích cvičení, aktivit připravených studenty a procvičování specifických jevů

Literatura

Viz obsah předmětu. Viz obsah předmětu. VIZ PŘEHLED LÁTKY.

Požadavky

Aktivní účast. Úspěšné řešení průběžně zadávaných úkolů a úkolů domácích. Příprava studijních materiálů podle pokynů vyučujícího. Příprava vlastního pravopisného cvičení (aktivity, korektury, hry?) včetně řešení. Úspěšné vypracování závěrečného zápočtového testu.

Garant

Mgr. Václav Lábus, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Václav Lábus, Ph.D.PhDr. Jasňa Pacovská, CSc.Mgr. Jarmila SulovskáMgr. Barbora Štindlová, Ph.D.