Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Starší česká literatura (KCL / SCL-B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / SCL-B - Starší česká literatura, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Starší česká literaturaAneb od Proglasu po národní obrození. Smyslem kursu je získánízákladního vhledu do dané problematiky - přehled základníchhistoricko-společenských souvislostí a orientace v literárníchsměrech jednotlivých epoch na pozadí evropského vývoje a taképochopení samotného pojmu starší české literatury (možnostivymezení nejen na základě užitého jazyka). Student by měl získatzázemí pro orientaci v dané problematice a schopnost syntetizujícíhopohledu na nejrozsáhlejší úsek české literární historie.LEHÁR, J. a kol. Česká literatura od počátků k dnešku. Praha : NLN, 1998.Lexikon české literatury. Osobnosti, díla, instituce. Praha : Academia 1985 - zatím 2000(sv. 1, 2 (I-II), 3 (I-II)).Literatura:MACHALA, L.; PETRŮ, E. (ed.). Panorama české literatury. Literární dějiny od počátků do současnosti. Olomouc : Rubico, 1994.NOVÁK, A.; NOVÁK, J. V. Přehledné dějiny literatury české. Brno : Atlantis, 1997.Pozn.: Rozvrhová akce bude otevřena, bude-li v ní na začátku příslušného semestru zapsáno alespoň 6 studentů.

Získané způsobilosti

Smyslem kursu je pochopení základních historických a literárních trendů jednotlivých historických období v evropských souvislostech a získání vědomostního základu pro orientaci v konkrétních otázkách seminárních témat.

Literatura

Viz obsah předmětu. Viz obsah předmětu. VIZ PŘEHLED LÁTKY.

Požadavky

Pravidelná účast, aktivita nasemináři a systematická domácí příprava (průběžná četbazadané literatury a její reflexe formou referátu a diskuse).Další požadavky budou upřesněny v sylabu nebo na webu katedry na začátku příslušného semestru.

Garant

Mgr. Marek Janosik-Bielski

Vyučující

Mgr. Marek Janosik-BielskiMgr. Marek Janosik-BielskiMgr. Kateřina Váňová