Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sociální komunikace (KCL / ZSK-B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / ZSK-B - Základy sociální komunikace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy sociální komunikace2. Modelování sociální komunikace3. Komunikační situace, její složky4. Komunikace verbální5. Komunikace neverbální8. Pojem znaku9. Pojem významu10. Sémantika a pragmatika11. Ideační a interpersonální aspekt komunikace12. Teorie sociální komunikace a vědy styčné (lingvistika, stylistika, rétorika, mediální studia)Studijní literatura:DEVITO, J. A. Základy mezilidské komunikace. Grada : Praha, 2001.JANOUŠEK, J. Sociální komunikace. Svoboda : Praha, 1968.JIRÁK, J.; KÖPPLOVÁ, B. Média a společnost: Stručný úvod do studia médií a mediální komunikace. Portál : Praha, 2003.KRAUS, J. Rétorika a řečová kultura. Karolinum : Praha, 2004.VYBÍRAL, Z. Psychologie lidské komunikace. Portál : Praha, 2000.WATZLAWICK, P. Jak skutečná je skutečnost? Konfrontace : Hradec Králové, 1998.WATZLAWICK, P.; BAVELASOVÁ, J.; JACKSON, D. D. Pragmatika lidské komunikace. Konfrontace : Hradec Králové.Pozn.: Rozvrhová akce bude otevřena, bude-li v ní na začátku příslušného semestru zapsáno alespoň 6 studentů.

Získané způsobilosti

Kurs Základy sociální komunikace uvádí do širší problematiky komunikace ve společnosti a vytváří tak širší zázemí pro navazující kursy specializované, zvláště věnované problematice veřejné, mediální a marketingové komunikace, poskytuje poznatkovou oporu zároveň i pro některé kursy lingvistické (stylistika, rétorika, lingvistická pragmatika).

Literatura

Viz obsah předmětu. Viz obsah předmětu. VIZ PŘEHLED LÁTKY.

Požadavky

zvládnutí předepsané látkyDalší požadavky budou upřesněny v sylabu nebo na webu katedry na začátku příslušného semestru.

Garant

PhDr. Jasňa Pacovská, CSc.

Vyučující

PhDr. Jasňa Pacovská, CSc.