Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika pro ZSV (KFL / DDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / DDZ - Didaktika pro ZSV, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Organizační formy vyučování.2. Smysl, možnosti a podmínky projektové výuky.3. Příprava projektové výuky: vymezení tematiky v souladu s tématy ZSV, cílů a metod zpracování, určení vhodných podpůrných prostředků.4. Metoda skupinové práce. Vymezení úkolů a zodpovědnosti v rámci skupiny.5. Seznámení s jinými didaktickými metodami.6. Práce s učebnicí a jinými texty (také internetovými) a prameny. Seznámení se s odbornými časopisy. Možnosti a meze využití webu.7. Význam a užití modelové situace.8. Studentské prezentace projektové výuky.

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

Procházková, I. Výchova k občanství a demokracii: ukázky úloh a náměty pro výuku občanské výchovy. Praha. ÚIV, 2001. Skalková, J.: Pedagogika a výzvy nové doby. Brno. Paido 2004. Vališová, A.: Jak získat a neztratit autoriti, Praha, ISV nakladatelství 2004. Vališová, A.: Asertivita v rodině a ve škole. Jinočany. H+H 1998. Dostálová, R.: Výchova k občanství: Didaktický text pro učitele středních škol. Praha. Svoboda, 1997. Rámcové vzdělávací programy. Palouš, R. Ars docendi. Praha. Karolinum 2004.

Požadavky

pravidelná účast na konzultacích, závěrečný test

Garant

PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.