Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika v biomedicínských oborech (KFL / EBO*Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / EBO*Z - Etika v biomedicínských oborech, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, etika a morálka, evoluční etika, etika a právo, současné problémy v oblasti etiky .2. Bioetika, etika profesně zaměřená. Specifické etické problémy oboru3. Základní pojmy obecné etiky zasazené do kontextu profese: dobro a zlo, hodnoty, normy, etické kodexy4. Základní pojmy obecné etiky zasazené do kontextu profese: svoboda a svědomí, odpovědnost5. Základní pojmy obecné etiky zasazené do kontextu profese: humanismus, tolerance, důstojnost6. Základní pojmy obecné etiky zasazené do kontextu profese: sociální etika7. Historické kořeny zdravotnické a lékařské etiky. Moderní zdroje pro profesní etiku, významné etické kodexy.

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

EIBL-EIBESFELDT, I. Člověk- bytost v sázce. 1. vyd. Praha: Academia, 2005. 234 s. ISBN 80-200-1329-6. Kutnohorská, J. Etika v ošetřovatelství. Grada Praha. ISBN 978-80-247-2069-2.Ridley, M. Původ ctnosti. Koukolík, F. Sociální mozek. Karolinum, Praha 2006.

Požadavky

Aktivní práce na seminářích, prezentace k zadanému tématu, zápočtový test

Garant

PhDr. Stanislava Exnerová