Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika v ošetřovatelství (KFL / ETI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / ETI - Etika v ošetřovatelství, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, pojem etiky, bioetiky, zdravotnické, lékařské etiky.2. Základní pojmy obecné etiky: etika a morálka, etika a právo, současné problémy v oblasti etiky3. Základní pojmy obecné etiky dobro a zlo, hodnoty, normy, etické kodexy4. Základní pojmy obecné etiky svoboda a svědomí, odpovědnost5. Základní pojmy obecné etiky humanismus, tolerance, důstojnost6. Základní pojmy obecné etiky sociální etika7. Historické kořeny zdravotnické a lékařské etiky, současné nejdůležitější zdroje, z nichž lékařská etika vychází.8. Listina lidských práv, etické kodexy,9. Specifické etické problémy oboru.

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

Požadavky

Zápočet: docházka, průběžně aktivní práce na seminářích a příprava na ně v podobě několika menších zadání, zápočtový testúčast, závěrečný test

Garant

RNDr. PhDr. MTh. Dalibor Hejna, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Stanislava ExnerováRNDr. PhDr. MTh. Dalibor Hejna, Ph.D.PhDr. Jana Jetmarová, Ph.D.PhDr. Stanislava ExnerováRNDr. PhDr. MTh. Dalibor Hejna, Ph.D.