Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny filosofie náboženství-svět.nábož. (KFL / KDFN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / KDFN - Dějiny filosofie náboženství-svět.nábož., Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti jsou schopni charakterizovat a porovnávat metody filosofického a teologického bádání v jednotlivých náboženstvích mimo judaismus a křesťanství a naučí se tak chápat i převzaté liturgické či kultovní prvky z orientálních a historických evropských náboženských systémů, tak jak se s nimi judaismus a křesťanství ve svých dějinách setkával. Předmět je nezbytným předpokladem pro uvedení do předmětu liturgie.

Získané způsobilosti

studenti získají klíčové pedagogicko-psychologické kompetence

Literatura

Skalický, K. Ekumenismus na druhém Vatikánském koncilu. Kostelní Vydří 1997. Mezinárodní teologická komise: Křesťanství a ostatní náboženství. dokument z r. 1996. Praha 1999. Skalický, K. Po stopách neznámého Boha. Praha 1994. Waldenfels, H. Světová náboženství. Praha 1992. Kasper, W. Teologie - součást naší doby. Praha 1994.

Požadavky

- Aktivní účast na cvičeních

Garant

PaedDr. ICLic. Michal Podzimek, Th.D, Ph.D.