Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z kulturní antropologie (KFL / KKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / KKZ - Kapitoly z kulturní antropologie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Etnická antropologie I.2. Etnická antropologie II.3. Rasismus, xenofobie, kulturní animozita, multikulturalismus4. Židovská kultura I.5. Židovská kultura II.6. Islám I.7. Islám II.8. Romská kultura I.9. Romská kultura II.10. Kultura Vietnamu I.11. Kultura Vietnamu II.12. Kulturní projevy ostatních náboženských a národnostních skupin žijících na našem území či v blízkém sousedství13. Rezerva, exkurse14. Rekapitulace ke zkoušce

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni s látkou v souladu s obsahem a cíli předmětu.

Literatura

KŘIKAVOVÁ, A.- MENDEL, M. - MŰLLER, Z. Ideál a skutečnost. Praha: Panorama, 1990. KORÁN. Praha: Odeon, 1991. DACÍK, Tomáš. Člověk a rasa. Brno, CERM 2001. &, &. KOCOUREK, Jiří. Poznáváme svět dětí z Vietnamu. Plzeň: Foto & Tisk Znamenaný, 2002. Interkulturní vzdělávání. Příručka nejen pro středoškolské pedagogy. Praha: Nadace člověk v tísni, 2002. Bleefeld, Bradley R. - Shook, Robert L. Příběhy z talmudu : legendy a ponaučení ze staré židovské literární tradice. Praha : Portál, 1999. 191 s. ISBN 80-7178-340-4. nullLANGE de, Nicholas. Svět Židů. Praha: Knižní klub, 1996.

Požadavky

Aktivní účast a práce na seminářích, úspěšné absolvování souhrnného závěrečného testu nebo předložení seminární práce, prokázání orientace v odpřednášené látce a zadané studijní literatuře.

Garant

PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.PhDr. Jana Jetmarová, Ph.D.PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.PhDr. Jana Jetmarová, Ph.D.