Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodický seminář pro OV (KFL / MOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / MOV - Metodický seminář pro OV, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Citace dokumentů. Norma ISO 690 (www.boldis.cz/citace).2. Kapounová, J.: Formální úprava DP. Ostrava, Ostravská univerzita 1998.3. Michalík, P., Roub,Z., Vrbík, V.: Zpracování DP na počítači. Plzeň, ZČU 2001.4. www.fp.vslib.cz/ o studiu/ dipl.práce/ šablona pro psaní DP5. Benyovszky, L. Filosofická propedeutika I., II.6. Descartes, R. Rozprava o metodě.7. Kuhn, T. Struktura vědeckých revolucí.8. Neubauer, Z. Mysl a smysl.9. Popper, K. R. Bída historicismu.10. Russel, B. Logika, věda, filosofie, společnost.11. Schopenhauer, A. Eristická dialektika.12. Schopenhauer, A. O spisovatelství a stylu.13. Vopěnka, P. Meditace o základech vědy.14. Wittgenstein, L. Tractatus logico-philosophicus.

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

Citace dokumentů. Norma ISO 690 (www.boldis.cz/citace). Michalík, P., Roub,Z., Vrbík, V.: Zpracování DP na počítači. Plzeň, ZČU 2001. www.fp.vslib.cz/ o studiu/ dipl.práce/ šablona pro psaní DP. Benyovszky, L. Filosofická propedeutika I., II. Descartes, R. Rozprava o metodě. Kuhn, T. Struktura vědeckých revolucí. Neubauer, Z. Mysl a smysl. Popper, K. R. Bída historicismu. Russel, B. Logika, věda, filosofie, společnost. Schopenhauer, A. Eristická dialektika. Schopenhauer, A. O spisovatelství a stylu. Vopěnka, P. Meditace o základech vědy. Wittgenstein, L. Tractatus logico-philosophicus. ČSN 16910 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovaných textovými. Katuščák, D. Ako písať vysokoškolské a kvalifikačné práce. Bratislava: Stimul, 1998. ISBN 80-85697-69-6. Kapounová, J. Formální úprava DP. Ostrava, Ostravská univerzita 1998. Šanderová, J. Jak číst odborný text ve společenských vědách. SLON, Praha, 2007. ISBN 978-80-86429-40-3.Eco, Umberto. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. ISBN 80-7198-. Čmejrková, S., Daneš, F., Světlá, J. Jak napsat odborný text. Praha: LEDA, 1999. Holoušová, D., Krobotová, M. a kol. Jak psát diplomové a závěrečné práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 1995. ISBN 80-7067-475-X. Michalík, P. - Roub,Z. - Vrbík, V. Zpracování DP na počítači. Plzeň: ZČU v Plzni 2001. ISBN 80-7082-581-2.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (tolerance dvou absencí), vypracování a odevzdání seminární práce v určeném termínu. Práce, v níž student(ka) prokáže osvojení potřebných pravidel a dovedností musí formálně i obsahově korespondovat se zadáním.

Garant

doc. PhDr. Milan Exner, Ph.D.PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.