Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politologie pro OV 2 (KFL / PO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / PO2 - Politologie pro OV 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Stát - jeho povaha, vývoj a funkce2. Státní zřízení a jeho různé podoby3. Stání moc a její rozdělení4. Ústavní pořádek České republiky5. Ústava České republiky6. Diktatura - autoritativní a totalitní režimy fašismus, nacismus, komunismus7. Komunismus - jeho vývoj8. Moderní demokracie - její vývoj9. Smysl společenské transformace10. Občanská společnost11. Stranický systém v našich zemích - jeho vývoj12. Vnitřní politika státu: hospodářská, sociální a právní13. Státní politika ekologická, kulturní a školská14. Principy zahraniční politiky státu, mezinárodní organizace, institucionální základna zahraniční politiky.

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

B. Říchová - Úvod do současné politologie. Rouček, L. Malá politologie.

Požadavky

Přečíst alespoň tři práce buď ze zadané literatury nebo podle vlastního výběru, seznam předložit při zkoušce. Po 2. semestru ústní zkouška.

Garant

Mgr. Ing. Martin Brabec, Ph.D.