Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pastorální praxe katolická (KFL / PPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / PPK - Pastorální praxe katolická, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Oblasti pastorace: místní církev, farnost, malé společenství, rodina.2. Protagonisté pastorace: biskup, kněz, jáhen, laik, řehole, hnutí.3. Podrobněji o pastoračním životě farnosti (územní, personální, úplná, neúplná).4. Otázky pastorace manželů, rodin a osob, nežijících v platném manželství.5. Víra, kořeny, předávání, krize.6. Svátosti jako součást pastorace.7. Boží slovo v pastoraci.8. Od puberty k vysokoškolákům ? vybrané pastorační otázky.9. Pastorační rozhovor a ?pastorační korespondence? (zejména na internetu).10. Otázky evangelizace a identifikace s církví.11. Fenomén sekty, psychické závislosti a (patologického) duchovního vůdcovství.12. Hnutí, malá společenství, místní církev a farnost.13. Katechumenální inspirace pastorační práce.14. Pastorální teologie jako vědecká reflexe o růstu církve (kriteriologické otázky).

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

Opatrný, A. Cesty pastorace v pluralitní společnosti. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2006. ISBN 80-7192-930-1. Ambros,P. Fundamentální pastorální teologie. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. ISBN 80-902798-2-1. Opatrný, A. Pastorace v postmoderní společnosti. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2001. ISBN 80-7192-557-8. Jandourek, J. Pastorální teologie: interní text Starokatolické církve v ČR. Praha, 2000. Smolík, J. Pastýřská péče. Praha: Kalich, 1991. ISBN 80-7017-276-2.

Požadavky

seminární práce a problémový test

Garant

PaedDr. ICLic. Michal Podzimek, Th.D, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. ICLic. Michal Podzimek, Th.D, Ph.D.