Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie (KFL / SOC*Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / SOC*Z - Sociologie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod - co je sociologie, její vznik, předmět, funkce, struktura a vztah k ostatním vědám2. Socializace, sociální interakce a komunikace3. Potřeby, hodnoty a normy4. Konformita a sociální kontrola, sociální instituce5. Sociální role a sociální instituce6. Problematika genderu7. Rodina jako primární skupina a její transformace8. Sociální skupiny7. Sociální stratifikace a mobilita

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

nullDisman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, Karolinum, 2002. nullnullKapr J., Koukola B. Pacient - revoluce v poskytování péče. Slon, 1998. nullnullBurianek J. Sociologie. Fortuna, Praha, 2001. nullnullnullnullnullnullKřížová E. Úvod k sociologii mediíny a zdravotnictví. UK Praha, 1993. Janečkková H. Vybrané kapitoly ze sociální medicíny. IPVZ, Praha, 1998. Bartlová S. Vybrané kapitoly ze sociologie medicíny. IDVPZ, Brno, 1999. Křížová E . Zdravotnické systémy v mezinárodním srovnání. Praha, 1998.

Požadavky

znalost povinné literatury a závěrečný test

Garant

PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ing. Martin Brabec, Ph.D.PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.