Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k občanství (KFL / VKO-E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / VKO-E - Výchova k občanství, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Občan, obec, občanství ? civitas jako filosofický a politický koncept2. Občanství v historické perspektivě I ? polis, římské občanství3. Občanství v historické perspektivě II ? liberální a konzervativní pojetí občanství4. Občan v demokratické společnosti I ? participace a zodpovědnost jako klíčové občanské kompetence5. Občan v demokratické společnosti II ? kritický občan a aktivní občan6. Občan a občanství v globalizovaném světě7. Občan a občanství v multikulturní společnosti

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s látkou v souladu s cílem a obsahem předmětu.

Literatura

BELZ, H. SIEGRIST, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha: Portál, 2001. 375 s. ISBN 80-7178-479-6. HRACHOVCOVÁ, M. STANĚK, A. (eds.). Občanská výchova v globalizující se společnosti. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2002. 228 s. ISBN 80-244-0475-3. DOPITA, M. HRACHOVCOVÁ, M. (eds.). Výchova k demokracii v transformující se společnosti. Olomouc: Univerzita Palackého, 2001. 186 s. ISBN 80-244-0306-4.

Požadavky

Viz. http://www.fp.vslib.cz/kfl/STAG/

Garant

doc. PhDr. Milan Exner, Ph.D.