Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ženy a muži ve společenském kontextu (KFL / ZMSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFL / ZMSE - Ženy a muži ve společenském kontextu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní uvedení do genderové problematiky2. Biologizující koncepce3. Psychologické koncepce4. Nástin feministických teorií5. Muži, ženy a socializační proces6. Rovné příležitosti7. Muži a ženy v rodinném prostředí8. Muži a ženy v partnerských vztazích9. Muži a ženy na pracovišti10. Tematika gender a školní prostředí11. Gender a media12. Queer studies

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni s látkou v souladu s obsahem a cíli předmětu.

Literatura

Zpráva z výzkumu: rovné příležitosti žen a mužů. Brno, Gender centrum FSS MU, 2002. Friedan, B. Femine Mystique, Praha, Pragma, 2002. Gilliganová, C.. Jiným hlasem, Praha, Portál, 2001. Friendlanderová, H., Tuček, M.. MEDIAN, Češi na prahu tisíciletí, Praha, SLON, 2000. Na cestě do EU: rovné příležitosti mužů a žen v ČR. Praha, SOÚ, 2002. Maříková, H. Proměny současné české rodiny: Rodina-gender-stratifikace, Praha, SLON, 2000. Giddens, A. Sociologie, Praha, Argo, 1999. Čermáková, Marie. Souvislosti a změny genderových diferenciací v české společnosti v 90. letech, Praha, Sociologický ústav AV ČR, 2000. Lipovetsky, G.. Třetí žena, Praha, Prostor, 2000. Večerník, J. Zpráva o vývoji české společnosti 1989 - 1998, Praha, Argo, 1998. Curran, D., J., Renzetti, C., M. Ženy a muži ve společnosti, Praha, Karolinum, 2003. Heitlingerová, A., Trnková, Z. Životy mladých pražských žen, Praha, SLON, 1998.

Požadavky

seminární práce

Garant

PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.