Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktický seminář (KFY / DSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DSE - Didaktický seminář, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příprava na výuku I. Vzdělávací program. Cíle školské fyziky.2. Příprava na výuku II. Písemná příprava. Chyby začínajících učitelů fyziky3. Příprava na výuku III. Učebnice fyziky pro ZŠ.4. Příprava na výuku IV. Fyzikální pojmy ve výuce.5. Příprava na výuku V. Školní fyzikální úlohy. Školská fyzika a školská matematika.6. Příprava na výuku V. Školní fyzikální experimenty.7. Proces výuky I. Motivace a zájem žáků.8. Proces výuky II. Učitel fyziky.9. Proces výuky III. Vyučovací metody.10. Proces výuky IV. Problémová výuka.11. Proces výuky V. Oživení a rozšíření výuky12. Hodnocení výuky I. Cíle výuky.13. Hodnocení výuky II. Zkoušky (písemné a ústní), klasifikace.14. Zápočet. Rezerva.

Získané způsobilosti

Získání přehledu o problematice vzdělávání v oblasti fyziky na ZŠ a okrajově i SŠ. Získání praktických dovedností při výuce určitého tématického celku.

Literatura

http://www.vuppraha.cz/ramcove-vzdelavaci-programy/gymnazialni-vzdelavaniRámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Praha: VUP, 2005. Učebnice fyziky pro ZŠ.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, plnění úkolů a jejich úspěšná prezentace na semináři

Garant

Mgr. Stanislav Panoš, Ph.D.