Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum školních pokusů 1 (KFY / SP1E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / SP1E - Praktikum školních pokusů 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pokus ve vyučování fyzice. Základní pravidla bezpečnosti při demonstracích.Stavba látek.Fyzikální měření.Měření délky. Měření objemu.Měření hmotnosti. Hustota.Měření času. Měření teploty.Pohyby a vzájemné působení těles I. Síla a její měření.Pohyby a vzájemné působení těles II. Účinky síly.Mechanické vlastnosti kapalin a plynů I. Hydostatika.Mechanické vlastnosti kapalin a plynů II. Aerostatika.Světelné jevy I. Šíření světla. Odraz světla.Světelné jevy II. Lom světla. Rozklad světla.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základy demonstrování experimentů ve fyzice.

Literatura

KOLÁŘOVÁ, R., BOHUNĚK, J. Fyzika pro 6. ročník ZŠ. Praha: Prometheus, 1998. KOLÁŘOVÁ, R., BOHUNĚK, J. Fyzika pro 7. ročník ZŠ. Praha: Prometheus, 2002. SVOBODA, E. Pokusy z fyziky na střední škole. Praha: Prometheus, 2001. SVOBODA, E. Pokusy z fyziky s jednoduchými pomůckami. Praha: Prometheus, 2004. nullLORBEER, G., C., NELSONOVÁ, L. W. Fyzikální pokusy pro děti. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

Stoprocentní docházka (v případě absencí se ukládá náhradní zadání), aktivita ve cvičení, podrobná dokumentace o prováděných pokusech, vyhovující zpracování domácích zadání v předepsaných termínech.

Garant

Mgr. Stanislav Panoš, Ph.D.