Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum školních pokusů 2 (KFY / SP2E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / SP2E - Praktikum školních pokusů 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Elektromagnetické jevy. Základní pravidla bezpečnosti při demonstracích.2. Elektrostatika.3. Zákony elektrického proudu.4. Elektromagnetické jevy. Transformátor.5. Střídavý proud. Třífázový proud.6. Vedení elektrického proudu v polovodičích, kapalinách a v plynech.7. Energie, její přeměny a přenos.8. Přeměny skupenství látek.9. Elektrická práce, výroba elektrické energie.10. Jaderné záření.11. Zvukové jevy.12. Astronomie. Vesmír.13. Rezerva.14. Klasifikovaný zápočet.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základy demonstrování experimentů ve fyzice.

Literatura

KOLÁŘOVÁ, R., BOHUNĚK, J. Fyzika pro 6. ročník ZŠ. Praha: Fortuna, 1998. KOLÁŘOVÁ, R., BOHUNĚK, J. Fyzika pro 7. ročník ZŠ. Praha: Fortuna, 2002. SVOBODA, E. Pokusy z fyziky s jednoduchými pomůckami. Praha: Prometheus, 2004. ISBN 80-7196-226-0.nullUčební osnovy. Vzdělávací program Základní škola. Praha: Fortuna, 1998. SVOBODA, E. Pokusy z fyziky na střední škole 4. Praha: Prometheus, 2001. ISBN 80-7196-010-1.

Požadavky

Stoprocentní docházka (v případě absencí se ukládá náhradní zadání), aktivita ve cvičení, podrobná dokumentace o prováděných pokusech, vyhovující zpracování domácích zadání v předepsaných termínech.

Garant

Mgr. Stanislav Panoš, Ph.D.