Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy elektrotechniky (KFY / ZAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / ZAL - Základy elektrotechniky, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy z elektrotechniky2. Obvody se stejnosměrnými proudy3. Elektrické pole4. Magnetické pole5. Obvody se střídavými proudy6. Přechodné jevy v elektrických obvodech7. Elektrické měřicí přístroje8. Elektrické stroje9. Základní prvky v elektronice10. Analogové elektronické obvody11. Číslicové elektronické obvody12. Sdělovací technika13. Elektrické měniče14. Bezpečnost práce v elektrotechnice

Literatura

Novák O., Nouza J., Doležal I., Kolář M. Elektronika, Skriptum TUL. Liberec, 2001. ISBN 80-7083-499-4.Zelenka J. Elektrotechnika a průmyslová elektrotechnika pro TF. sv. 2., Elektrické měření. 1 vyd. Liberec, 1980, Vysoká škola strojní a textilní v Libereci. 135 s. Fetter F. Obecná elektrotechnika pro strojní inženýry. SNTL, Praha 1967. Mayer D. Úvod do teorie elektrických obvodů. SNTL, Praha 1978. Konečná E. Vybrané statě z elektrotechniky. 1 vyd. Liberec, 2005, Technická.

Garant

prof. Ing. Karel Vokurka, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Karel Vokurka, DrSc.