Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná kraj.ek. ve veřejné správě (KGE / AVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / AVS - Aplikovaná kraj.ek. ve veřejné správě, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, pojmy zdroje informací pro krajinnoekologické podklady v územním plánování, územněplánovací dokumentaci.2. Hodnocení stavu ekosystémů modelového území, excerpce literatury, informační systémy.3. Abiotické složky území- prostorové funkční jednotky, mapovací práce. Biotické složky území ? prostorové funkční jednotky, mapovací práce.4. Ekologická valorizace krajinné (sídelní) struktury. Hodnocení ekologické stability (excerpce ÚSES).5. Prostorové socioekonomické funkční složky území-prostorové funkční jednotky.6. Percepce krajiny, hodnocení stresových faktorů, z aspektu krajinné ekologie. Hodnocení krajinnoekologické únosnosti území. Identifikace ekologických, krajinnoekologických problémů v území.7. Konfrontace výsledků s ÚPD, příprava pro zpracování výsledků nástroji GIS.

Získané způsobilosti

Student získá zkušenosti s aplikací metod krajinné ekologie v sektoru veřejné správy, zkušenosti s tvorbou územně-analytických podkladů v oboru územního plánování, bude schopen zhodnotit vlastnosti a stav území / prostředí dle zadané metodiky a navrhnout řešení témat dle požadavků veřejné správy.

Literatura

IZAKOVIĆOVÁ, Z., HRNČIAROVÁ, T. Evnironmentálne hodnotenie sídelného prostredia. Bratislava, 2001. SVĚTLÍK, J. Plánomanie a výstavba miest a obcí. Bratislava, 1978. KUBEŠ, J. Plánování venkovské krajiny. Ostrava, 1996. AULING, J., KLINBERG, T. Základy ekologie vesnice. Mnichov, 1991. KAVKA, B., ŠINDELáŘOVÁ, J. Funkce zelené v životním prostředí. Praha, 1978.

Požadavky

Studenti na základě přednášek a praktického návodu budou řešit a průběžně konzultovat dílčí řešenou problematiku v uvedených hodinách i vymezených konzultačních hodinách. Těžiště je na samostatném řešení projektu v čase i prostoru mimo prostředí školy. Na závěr je závazná prezentace, obhajoba projektu

Garant

prof. RNDr. František Petrovič, Ph.D.