Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie kolapsu Západu (KGE / GKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GKZ - Geografie kolapsu Západu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj světových civilizací2. Vývoj civilizace Západu3. Důvody úspěchu Západu4. Přesun těžiště světových sociálních a ekonomických procesů5. Koncept soft power6. Alternativy příštího vývoje.

Získané způsobilosti

Pochopení složitosti a komplexity procesů na nejvyšší řádovostní úrovni. Schopnost samostatné práce, vycházející z poznatků získaných na přednáškách a samostudia literatury. Schopnost formulace pohledu na sociální a ekonomické proměny soudobé civilizace Západu, opírající se o recenzování relevantní literatury. Schopnost vypracovat, prezentovat a obhájit seminární práci.

Literatura

BÁRTA, M. POKORNÝ, P. Civilizace a dějiny. FERGUSON, N. Civilizace. Západ a zbytek světa. BÁRTA, M., KOVÁŘ, M. Kolaps a regenerace: Cesty civilizací a kultur. Minulost, současnost a budoucnost komplexních společností. BÁRTA, M., T. TUREČEK, T. Kolaps neznamená konec. NOVÁČEK, P. Od Noemovy archy k Titaniku a zase zpátky.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičeních, psaní esejí, recenze zadané literatury, vypracování seminární práce Zkouška: prezentace a obhajoba seminární práce

Garant

RNDr. František Murgaš, Ph.D.

Vyučující

RNDr. František Murgaš, Ph.D.RNDr. František Murgaš, Ph.D.