Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografické myšlení a projekty (KGE / GMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GMS - Geografické myšlení a projekty, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Geografická realita: předmět a metody geografie. Sociální konstrukce geografie.2. Geografická ontologie, epistemologie a metodologie (vývoj geografického myšlení).3. Teorie, empirie a aplikace geografie.4. Krajiny a regiony, lokusy, lokály, lokality.5. Geografie a její příbuzné vědní disipliny: inter/transdisciplinarita.6. Geografie na trhu práce u nás a v zahraničí, tematizace geografie.7. Environmentální aplikace geografie (krajinné ekosystémy, životní prostředí, legislativa, projekty).8. Regionální aplikace geografie (odvětvové aplikace, rozvojové strategie, programy a projekty).9. Aplikace geografie v urbánních projektech.10. Aplikace geografie v rurálních projektech.11. Proměny geografického vzdělávání.12. Komunitní aplikovaná geografie.

Získané způsobilosti

studenti rozumí a umí hodnotit témata probraná v předmětu

Literatura

Hubbard P., Kitchen R., Bartley B., Fuller D. Thinking geographically. Space, theory and contemporary geography. London, New York, 2002.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičeních, zpracování zadané semestrální práce, úspěšné absolvování testu. Podrobnosti na úvodním cvičení.Zkouška: není předepsána

Garant

doc. RNDr. Branislav Nižnanský, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Branislav Nižnanský, CSc.