Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přeshraniční spolupráce a reg.polit. EU (KGE / PRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / PRP - Přeshraniční spolupráce a reg.polit. EU, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přeshraniční spolupráce: filosofie, aktéři, obsah, formy, intenzita, vývoj v Evropě a v ČR2. Regionální politika EU: vznik, vývoj, cíle, nástroje, proces programování3. Podpora přeshraniční spolupráce v rámci regionální politiky EU: cíle, nástroje, geografické zaměření, programy přeshraniční spolupráce4. Podpora přeshraniční spolupráce v ČR: PHARE CBC, INTERREG IIIA, Evropská územní spolupráce (cíl 3),role euroregionů5. Projektové řízení: projektová příprava, praktické zkušenosti s realizací projektů, konkrétní příklady projektů(exkurse)6. Euroregiony - struktury podporující rozvoj přeshraniční spolupráce: typologie struktur, definice euroregionů,konkrétní příklady7. Fungování euroregionů: Euroregiony v ČR, konkrétní příklad Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa

Získané způsobilosti

praktické využití znalostí při přípravě konkrétní projektové žádosti

Literatura

JEŘÁBEK, M., et al. České pohraničí-Bariéra nebo prostor zprostředkování?. BRANDA, P. Euroregiony v České republice ? komparativní analýza. In ? Současná Evropa. POŠTOLKA, V., BRANDA, P. Přeshraniční spolupráce, euroregiony a Euroregion Nisa.

Požadavky

Zpracování konkrétní projektové žádosti do programu přeshraniční spolupráce

Garant

Ing. Pavel Branda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Branda, Ph.D.