Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Socioekonomická geografie (KGE / SG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / SG - Socioekonomická geografie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geografie světové populace, vývpj, struktura, prognoza2. Geografie populace Česka3. Sídelní geografie světa, rovoj bohatých globálních měst, megalopole4. Sídelní geografie České republiky5. Kvalita života6. Informace a znalosti,a společnost7. Kreativní společnost, kreativní průmysl, kreativní kapitál8. Hlavní města: společesnká, sociální, kulturní, politická9. Geografie průmyslu: rozvoj industrializace, lokalizační faktory10. Geografie zemědělství a potravinářský průmysl11. Geografie dopravy, cestovní ruch, služby a kvartérní aktivity12.Globalizace a její prostorové projevy

Získané způsobilosti

Znalost dílčích sociálněgeografických problémů a jejich vzájemné provázanosti, schopnost recenzovat zadanou publikaci, schopnost vypracovat semestrální práci na zvolené téma na požadované úrovni.

Literatura

TOUŠEK V., KUNC. J., VYSTOUPIL J. a kol. Ekonomická a sociální geografie. Hampl, M. a kol. Geografická organizace společnosti a transformační procesy v ČR. Praha, 1996. CLOKE P., CRANG P., GOODWIN M. Introducing Human Geographies. London, 2005. PAVLÍK, Z., KUČERA, M. Populační vývoj České republiky 1990-2002. Praha, 2002. HAGGET, P. The Geographer´s Art. 1990.

Požadavky

Průběžná systematická práce na individuální semestrální práci, vycházející z přednášené problematiky a samostudia doporučené literatury. Recenze zadané publikace. Úspěšná obhajoba poznatků, získaných semestrální práci.

Garant

RNDr. František Murgaš, Ph.D.

Vyučující

RNDr. František Murgaš, Ph.D.