Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní výuka pro učitele (KGE / TVU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / TVU - Terénní výuka pro učitele, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. denskup. A = Život ve městě a na vesnici; skup. B = Terénní průzkum území, prezentace výsledků2. denskup. A = Terénní průzkum území; skup. B = Život ve městě a na vesnici, prezentacevýsledků3. denskup. A = jižní a severní svah, různá expozice; skup. B = Terénní průzkum širšího okolí, prezentace výsledků4. denskup. A = Terénní průzkum širšího okolí; skup. B = jižní a severní svah, různá expozice; prezentace výsledků5. denzávěrečné prezentace z celého cvičení, hodnocení

Získané způsobilosti

Studenti dovedou vést gegorafickou výuku v terénu.

Literatura

WAUGH, D. Geography. An Integrated Approach. Cheltenham, 2009. ISBN 978-1-4085-0407-9.MAJEROVÁ, V., MAJER, E. Kvalitativní metody výzkumu venkovského prostoru. I. a II. díl. Praha, 2004. Roberts, M. Learning through Enquiry. Making sense of geography in the key stage 3 classroom. Sheffield, 2003. ISBN 978-1-84377-095-4.Časopisy Geografické rozhledy, Urbanismus a územní rozvoj. Odborné publikace k vybranému/určenému území. Potřebné technické a přístrojové vybavení pro terénní průzkumy a rozbory. Regionální a lokální tisk. Statistické a předem dostupné údaje a jejich kritické hodnocení. Topografické mapy včetně starších a historických map. Územně plánovací dokumentace nebo územně analytické podklady.

Požadavky

Studenti budou využívat různé tradiční i moderní techniky a způsoby práce (mapování) v terénu s využíváním dopředu a následně v terénu získaných informací (kombinací tvrdých a měkkých dat), jejich analytické zpracování gegorafickými metodami. Tyto poznatky transformují do geografického vzdělávání.

Garant

RNDr. Jaroslav Vávra, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Artur Boháč, Ph.D.Mgr. Hynek Böhm, Ph.D.RNDr. Jan KohoutekRNDr. Jaroslav Vávra, Ph.D.