Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia geografie a planety Země (KGE / USG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / USG - Úvod do studia geografie a planety Země, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A) Stanovit a upevnit vstupní standard pro studium geografie. Využít elektronické testování pro efektivní odstranění neznalostí v oboru.B) Demonstrovat integrální propojení teoretických poznatků s jejich mapovou a geoinformační interpretací a percepcí reálné krajiny.C) Motivovat studenty k hledání informací v literatuře i na internetu o vzniku, vývoji a současném stavu geografie.D) Zafixovat koncept krajinné sféry jako otevřeného systému determinovaného svým okolím.

Získané způsobilosti

studenti rozumí a umí hodnotit témata probraná v předmětu

Literatura

NIŽNANSKÝ, B., NIŽNANSKÁ, K. Geografické minimum. Ružomberok, 2010. NIŽNANSKÝ, B., NIŽNANSKÁ, K. Geografické minimum. Ružomberok, 2010. NIŽNANSKÝ, B., NIŽNANSKÁ, K. Planetárna geografia. Ružomberok, 2010. http://www.asu.cas.cz/nullBRÁZDIL, R. Úvod do studia planety Země. 1988. BRÁZDIL, R. Úvod do studia planety Země. Praha, 1988.

Požadavky

Absolvování diagnostického testu, úspěšné absolvování vstupního testu (80%) a výstupního testu (60%). Aktivní účast na geografické exkurzi s tématem "krajina", a projekt (prezentace?) na vybrané téma z problematiky historie geografie, jejích charakteristik, paradigmat odvětví a směrů z hlediska jejího moderního uplatnění ve škole a praxi s důrazem na ICT ve vzdělávání a využití GIT

Garant

doc. RNDr. Branislav Nižnanský, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Branislav Nižnanský, CSc.Mgr. Klára Popková, Ph.D.