Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Územní plánování (KGE / UZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / UZP - Územní plánování, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina: Základní vymezení obsahu kurzu. Vyjasnění požadavků pro jeho zvládnutí.2. Plánování: Historie oboru, jeho vymezení vůči souvisejícím oborům, současné trendy.3. Urbanismus: Historie oboru, významní teoretici, současné trendy a základní otázky.4. Praktický exkurz 1: Zdroje prostorových dat.5. Systém veřejné správy v ČR ve vztahu k územnímu plánování.6. Územně plánovací nástroje v ČR.7. Plánování veřejné infrastruktury a veřejná prostranství.8. Praktický exkurz 2: Umísťování záměrů v území.9. Udržitelný rozvoj a hodnocení vlivu na životní prostředí.10. Prezentace seminárních prací.

Získané způsobilosti

Schopnost číst a porozumět odbornému textu.Schopnost samostatné práce s daty a práce s GIS.

Požadavky

1. Písemná zkouška.2. Účast na přednáškách nepovinná - účast 70% a vyšší zlepšuje o půl stupně hodnocení písemné zkoušky.3. Seminární práce - zpracována v týmech (4 - 5 členů). Kvalitní seminární práce zlepšuje o půl stupně hodnocení písemné zkoušky.4. V rámci semináře individuální konzultace k seminární práci.Detaily budou upřesněny na první hodině.Literatura k písemné zkoušce bude poskytnuta na moodlu v podobě pracovních textů.

Garant

Mgr. Jindřich Felcman

Vyučující

Mgr. Jindřich Felcman