Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny kultury (KHI / DEKUX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / DEKUX - Dějiny kultury, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Renesanční kultura posledních frýdlantských Redernů a jejich náhrobek v kostele Nalezení sv. Kříže ve Frýdlantě2. Johann Lucas von Hildebrandt a bazilika sv. Vavřince a sv. Zdislavy v Jablonném v Podještědí. Tvorba Petra Pavla Columbaniho pro litoměřické biskupství a jeho skupina dynamických barokních staveb na Českolipsku.3. Výtvarné umění širšího regionu v 19. století - malíři nadregionálního významu z chrastavska4. Vliv architektury vídeňské Ringstrasse na vizuální podobu libereckého zahradního města5. Význam středních odborných uměleckých škol v regionu - textilních, sklářských, umělecko-průmyslových - na vývoj kultury6. Liberecko jako centrum německo-českého výtvarného umění první poloviny 20. století7. Architektura druhé poloviny 20. století - Sial a jeho význam pro architekturu širšího regionu

Získané způsobilosti

Odpovídá vymezení předmětu a požadavkům stanoveným v sylabu.

Literatura

HABÁNOVÁ, A. Edler Wettstreit der beiden Völker. Die Anfänge der Tätigkeit der Reichenberger Kreisgruppe des Metznerbundes, die Oktobergruppe und Erwin Müller, in: Umění LIX, 2011, č. 5, s. 415-426. ŠVÁCHA, R. (ed.). Sial, Arbor viatae, Olomouc 2010. MACEK, P. Tvorba Petra Pavla Columbaniho. In: Baroko v Itálii - baroko v Čechách, s. 567-576, Praha 2003.

Požadavky

Aktivní účast na semináři (cvičení); splnění zadaných úkolů; úspěšně složený test; prostudovaná doporučená literatura.

Garant

prof. PhDr. Bohumil Nuska, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Bohumil Nuska, CSc.Anna Habánová, M.A., Ph.D.