Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika aritmetiky 2 (KMD / DA2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / DA2P - Didaktika aritmetiky 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybavit studenty poznatky, návyky a dovednostmi k výuce všech složek aritmetiky a algebry na 1. stupni ZŠ - číselné obory, výrazy, práce se slovními úlohami, metodické postupy při výkladu učiva, práce s učebními pomůckami, literaturou, názorem, užití aritmetiky. Komentování matematických pojmů, příprava matematických her, soutěží, cvičení.Cvičení:Cvičení:1.-2. Stavba vyučovaných hodin na málotřídní škole. Práce v odděleních, střídání forem práce.3.-4. Zlomky, pojmy, práce s nimi. Využití názoru při práci se zlomky.5.-6. Výpočet části z celku (znázornění). Výpočet více částí z celku. Desetinná čísla.7.-8. Jednoduché slovní úlohy s jednou operací - metod. postup, typy úloh.9.-10. Složené slovní úlohy - metod. postup (názor), více operací.11.-12. Složené slovní úlohy - procvičování, různé možnosti řešení. Učebnice, cvičebnice.13.-14. Rezerva

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Divíšek, J. a kol. Didaktika matematiky pro učitelství 1. stupně ZŠ. Praha, SPN 1989. &, &. Osnovy a metodické příručky k těmto učebnicím. Rámcový vzdělávací program pro ZV. Učebnice matematiky pro 1.-5. ročník základní školy. Vzdělávací program Základní škola. Praha, Fortuna 1996. Drábek, J. a kol.:. Základy elementární aritmetiky pro učitelství 1. stupně ZŠ. 1985. Praha, SPN, 1989.

Požadavky

Účast na cvičeních, vypracování semestrálních prací - příprava matematických rozcviček, her a soutěží; sestavení matematické prověrky. Obsah učiva Elementární aritmetiky 2, 3 a obecné didaktiky.

Garant

doc. PaedDr. Jaroslav Perný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiřina Palkovičová