Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elementární matematika 2 (KMD / EM2U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / EM2U - Elementární matematika 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na aplikace teorie poznatků z geometrie při výuce matematiky - rozvíjení geometrických představ, relace a operace, konstrukční úlohy, geometrická zobrazení a míra, nové směry ve výuce, práce s pomůckami.Semináře:1.- 2. Nové směry a tendence ve výuce geometrie na ZŠ. Sledování a rozbor vyučovací hodiny.3.- 4. Rozvíjení geometrických představ - základní geometrické pojmy planimetrie a stereometrie,5.- 6. Binární relace a operace v geometrii na ZŠ. Konstrukční úlohy na ZŠ a jejich řešení.7.- 8. Geometrická zobrazení v rovině a v prostoru na ZŠ, jejich vlastnosti, užití. Geometrickámíra na ZŠ, její vlastnosti, způsoby zavádění na ZŠ.9.-10. Učitelova činnost ve třídě, na tabuli, s pomůckami apod. Práce s talenty a slabšími žáky.11. Rezerva.-----Rozsah přímé výuky pro kombinované studium: 8 hodin/semestr

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Kouřim, J. a kol. Základy elementární geometrie. Praha, SPN 1985. Gábor, O. - Kopanev, O. - Križalkovič, K.: Teória vyučovania matematiky 1. Bratislava, SPN 1989. Hejný, M. a kol.: Teória vyučovania matematiky 2. Bratislava, SPN 1990. Učebnice matematiky pro základní školy. Metodické příručky k těmto učebnicím. Vzdělávací program Základní škola. Praha, Fortuna 1996. &, &.

Požadavky

Docházka na cvičení, aktivita, odevzdání semestrální práce. Zvládnutí učiva matematických disciplin, zejména didaktiky matematiky a Elementární matematiky 1.

Garant

doc. PaedDr. Jaroslav Perný, Ph.D.