Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z didaktiky (KMD / KDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / KDI - Kapitoly z didaktiky, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rozdělení problémů2. Pythagoriáda, Matematický Klokan - internetové zdroje3. Matematické soutěže na základní škole-Internetové zdroje-Zpracování řešení v PowerPointu4. Matematické soutěže na střední škole.-Internetové zdroje-Zpracování řešení v PowerPointu5. Příprava na vyučovací hodinu na SMART Board6. Grafy ve školské matematice - aplikace - zpracování aplikačních úloh7. Rozvoj logického myšlení - flashové animace, online materiály, hypertextové odkazy8. Platónská tělesa - prostorová představivost trochu jinak - využití interaktivních programů9. Motivační prostředí - zpracování vybraného prostředí v aplikaci SMART Notebook10.Didaktické situace11.Projektové vyučování12.Prezentace studentů - příprava na vyučovací hodinu s využitím aplikace SMART Notebook13.Prezentace studentů14.Rezerva, prezentace studentů-----Rozsah přímé výuky pro kombinované studium: 8 hodin/semestr

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Van Dormolen, J.:. Didaktik der Mathematik, Braunschweig, Vieweg 1978. Květoň, P.:. Kapitoly z didaktiky matematiky I, II, III. Ostrava 1982, 1986, 1990. Mačuškin, A. M.: Problémové situácie v myslení a vo vyučovaniu. Bratislava, SPN 1973. Larson, L. C. Metódy riešenia matematických problémov. Vydavatel stvo ALFA, Bratislava, 1983. ISBN 80-05-00627-6.Kolektiv autorů. Precalculus and Discrete Mathematics. Scott, Foresman and Company, Glanview, Illinois, 1992. Kubínová, M.:. Projekty ve vyučování matematice, cesta k tvořivosti a samostatnosti. Praha, UK - PedF, 2002. Gábor, O. - Kopanev, O. - Križalkovič, K.:. Teória vyučovania matematiky 1. Bratislava, SPN 1989. Hejný, M. a kol.:. Teória vyučovania matematiky 2. Bratislava, SPN 1990. &, &. Učebnice matematiky pro ZŠ. Sbírky úloh z matematiky pro ZŠ. Metodické příručky k těmto učebnicím. Vzdělávací program Základní škola. Praha, Fortuna 1996.. Pejsar, Z. - Svoboda, J.:. Vybrané kapitoly z didaktiky matematiky I, II. PF Ústí nad Labem 1983, 1986, 1990.

Požadavky

Docházka na cvičení, samostatné referáty studentů, odevzdání semestrální práce. Obsah učiva matematiky a didaktiky matematiky spolu se znalostmi pedagogiky a psychologie vzhledem k praxi.

Garant

doc. RNDr. Jana Příhonská, Ph.D.