Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové praktikum (KMD / PCPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / PCPK - Počítačové praktikum, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prostředí MATLABu. Výrazy, proměnné, funkce. Matice - tvorba matic, operace s maticemi, speciální matice, vektorové a maticové normy.2. Relační operátory, podmíněné příkazy, cykly. Ukládání proměnných do souboru. Funkce, skripty.3. Řešení soustav lineárních algebraických rovnic.4. Determinanty, faktorizace, vlastní čísla, vlastní vektory, rozklady.5. Grafy funkcí jedné a dvou proměnných.6. Polynomy - zjednodušení a faktorizace, kořeny polynomů, derivace polynomů, rozklad na parciální zlomky.7. Symbolické výpočty - limity, derivace, integrály, řady, Taylorův rozvoj.8. Symbolické výpočty - zjednodušení algebraických výrazů, řešení algebraických a diferenciálních rovnic.9. Optimalizace práce s pamětí, řídké matice. Rychlost výpočtu. Paralelní výpočty - Parallel Computing Toolbox, SPMD a MPMD úloha, Amdahlův zákon.10.-14. Řešení matematických úloh v MATLABu. Zápočtové úlohy.

Získané způsobilosti

Základní vlastnosti Matlabu a jeho praktické využití při řešení matematických úloh.

Literatura

Černá, D. Kurz v LMS MOODLE FP TUL. Dušek, F.:. Matlab a Simulink. [Skripta Univerzity Pardubice]. Základní dokumentace k Matlabu. Hanselmann, D. - Littlefield, B. Mastering MATLAB 7. Upper Sandle River, 2005. Vitásek, E.:. Numerické metody. Praha, SNTL, 1987. Zaplatílek, K. - Doňar, B. Matlab pro začátečníky. Praha, 2007.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičení. Samostatné vypracování zápočtových úloh.

Garant

RNDr. Dana Černá, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Dana Černá, Ph.D.