Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktický seminář NJ 4 (KNJ / DS4N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / DS4N - Didaktický seminář NJ 4, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifika projektové práce ve VCJ. Tvorba ultrakrátkých, krátkodobých a dlouhodobých projektů ve vztahu k průřezovým tématům RVP (ŠVP).2. Brain storming, volba společného projektového zadání pro rozvoj komunikace v cizím jazyce, design projektu, fázování projektu. Výběr cílové školy pro realizaci projektu.3. - 5. Práce na materiálním a metodickém zabezpečení projektu.6. Prezentace prvních dílčích výstupů projektu.7. - 9. Práce na metodickém řešení dílčích úloh projektu.10. Realizace projektu na cílové škole.11.-12. Dokumentace, prezentace a obhajoba zpracování projektu ve katedrální a/nebo fakultní úrovni.13.-14. Vyhodnocení realizace projektu, vymezení obecných zásad pro tvorbu projektů s jazykovým zaměřením.

Získané způsobilosti

Nárůst odborné a jazykové kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

HELBIG, G., GÖTZE, L., HENRICI, G., KRUMM, H.-J. (eds.):. Deutsch als Fremdsprache. Ein internationales Handbuch. Berlin/New York: Walter de Gruyter, 2001. . WICKE, R.E. Spielerische Sprachaktivitäten. Ismaning: Verlag für Deutsch 1995. WICKE, R.E. Vom Text zum Projekt. Berlin: Cornelsen 1997.

Požadavky

Aktivní spolupráce v hodině, úspěšné zvládnutí dílčích úkolů, 75% účast v semináři. Požadavky se mohou aktuálně lišit.

Garant

Mgr. Martina Čeřovská

Vyučující

Mgr. Martina Čeřovská