Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická jazyková cvičení NJ 1 (KNJ / PN1E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PN1E - Praktická jazyková cvičení NJ 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu je zaměřen na úvodní vyrovnání heterogenních vstupních jazykových znalostí v rovině normativní stránky němčiny (složka gramatická a ortografická).V části gramatické se cvičení zaměřuje na opakování, automatizaci a doplnění základních morfosyntaktických struktur (sloveso), zvýšenou pozornost věnuje jevům interferujícím a jejich kognitivně zakotvenému nácviku. Komunikativní část nácviku gramatických struktur vychází z tématických okruhů probíraných v paralelním Praktickém jazykovém cvičení 2 (PN2).V části ortografické si student v automatizačních cvičeních upevňuje své znalosti pravopisného systému němčiny, které opírá o bezpečné zvládnutí systému německé ortografie, tj. o znalost principů, pravidel i výjimek a dovednost je aplikovat v řízeném písemném projevu (120 slov).Předmět PN1 je v rovině lexikální progrese úzce provázán s předmětem PN2.

Získané způsobilosti

Nárůst odborné a jazykové kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

Dreyer, H., Schmitt,R.: Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik. 2. vyd. München: Verlag für Deutsch, 1996. Elznic, V. et al.: Němčina pro filology. 2. vyd. Praha: SPN 1978. Gallmann, P., Sitta, H.: Die Neuregelung der deutschen Rechtschreibung. 1. vyd. Mannheim?: Dudenverlag, 1996. Helbig, G., Buscha, J.: Übungsgrammatik Deutsch. 7. vyd. Leipzig-Berlin?: Langenscheidt, 1992. Müller, W. (ed.): DUDEN, Bd. 1 Die deutsche Rechtschreibung. 20. zcela přepr. vyd. Mannheim?: Dudenverlag, 1991. Rinas, K.: Vorsicht - Fehler! (Odstraňujeme nejčastější "české" chyby v němčině) 1.vyd. Plzeň: Fraus, 1993. Drosdowski, G., Müller, W. (ed.): DUDEN, Bd. 10 Bedeutungswörterbuch. Mannheim?: Dudenverlag, 1985.

Požadavky

úspěšné absolvování dvou ze tří testů, 75% účast

Garant

Mgr. Nikola Mizerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina ČeřovskáMgr. Nikola Mizerová, Ph.D.