Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická jazyková cvičení NJ 4 (KNJ / PN4E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PN4E - Praktická jazyková cvičení NJ 4, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu navazuje na předmět PN2 a je zaměřen na dorovnání heterogenních vstupních jazykových dovedností v rovině poslechu s porozuměním a písemného projevu.V části poslechové si student rozvíjí strategiemi globálního a selektivního poslechu s porozuměním. Student si prohloubí a upevní dovednost porozumět textům ve spisovném jazyce předneseným rodilými německými a rakouskými mluvčími v běžném mluvním tempu. Postihne informace potřebné pro splnění polootevřených a navazujících otevřených úloh (např. reprodukce a interpretace slyšeného a další rozvoj tématu dle zadání).V písemném projevu si student prohlubuje a upevňuje dovednost vhodně argumentovat při psaní stylistických útvarů (popis, výklad, úřední dopis). Ve svém řízeném písemném projevu je schopen se adekvátně lexikálně i gramaticky vyjádřit k tématickým okruhům vybraných článků z P.M. Welt des Wissens (250 slov).Předmět PN4 je v rovině gramatické progrese úzce provázán s předmětem PN3.

Získané způsobilosti

Nárůst odborné a jazykové kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

Eggers, D., Müller-Küppers, E. et al.: Prüfungskurs DSH /Vorbereitung auf die Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang auslandischer Studienbewerber). 2. vyd. Ismaning: Hueber Verlag, 2004. Kirst, H., Manekeller, W.: Der Brief korrekt und treffend. Handbuch für erfolgreiche private wie geschäftliche Briefe. Band 1 + 2. 1. vyd. Augsburg: Weltbild Verlag, 1993/1995. nullSchumann, J.: Mittelstufe Deutsch (mit Mustersatz der zentralen Mittelstufenprüfung). 1. opr. vyd. Ismaning: Hueber: Verlag für Deutsch, 1996. Schwarz, J.: Aufsatz schreiben lernen. 3. vyd. Lichtenau 2003. Waltershausen, M.v.: Interwiews mit Kindern. 1. vyd. Bonn: Inter Nationes, 1989.

Požadavky

úspěšné napsání dvou ze tří testů, 75% účast

Garant

Mgr. Nikola Mizerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina Čeřovská