Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická jazyková cvičení NJ 7 (KNJ / PN7E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PN7E - Praktická jazyková cvičení NJ 7, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu je zaměřen především na rozvoj ústního projevu na základě slyšeného textu. Cíleně jsou nacvičovány strategie písemného záznamu informací během poslechu s porozuměním. Výchozí populárně naučné a odborné autentické texty lexikálně pokrývají odborná témata se zaměřením na různé možnosti pracovního zařazení absolventa bakalářského studia (volnočasové jazykové aktivity dětí, státní správa Euroregionu Nisa). Při přípravě je věnována pozornost fonetické adekvátnosti ústního projevu v rovině suprasegmentálních jevů (větný přízvuk, intonace, pauza) s cílem zaujmout posluchače a usnadnit mu proces dekódování sdělované informace. Ústní projev vychází z připraveného handoutu (300 slov), který ve své struktuře určuje pragmatický záměr přednesu a v rovině formální odpovídá referenční úrovni C1.

Získané způsobilosti

Nárůst odborné a jazykové kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

Dalhaus. B.: Fertigkeit Hören. (Fernstudienbrief. - Goethe-Institut, Gesamthochschule Kassel, Deutsches Institut für Fernstudien). Berlin (u.a.): Langenscheidt, 1996. Eggers, D., Müller-Küppers, E. et al.: Prüfungskurs DSH /Vorbereitung auf die Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausländischer Studienbewerber). 2. vyd. Ismaning: Hueber Verlag, 2004. Neuf-Münkel, G. - Roland, R.: Fertigkeit Sprechen. (Fernstudienbrief. - Goethe-Institut, Gesamthochschule Kassel, Deutsches Institut für Fernstudien). Berlin (u.a.): Langenscheidt, 1991. Perlmann-Balme, M. et al.: em neu Abschlusskurs. 1 vyd. Ismaning: Hueber Verlag 2006. null

Požadavky

sepsání eseje

Garant

Mgr. Nikola Mizerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Nikola Mizerová, Ph.D.