Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie německy mluvících zemí (KNJ / REAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / REAE - Reálie německy mluvících zemí, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Německo jako federativní stát: geografický a politický vhled do tématiky. Různorodost a jednota: dějiny Německa a jejich variabilita. "Roztříštění" a sjednocení Německa: Německo v 19. st. První světová válka a Výmarská republika. Národní socialismus. Rozdělená země: Německo v období studené války. 1989/1990: Převrat a znovusjednocení Německa. Ženy a muži v dějinách a v současném Německu. Vlastní a cizí: multikulturní společnost? Práce a volný čas. Srovnání vzdělávacích systémů v Německu a ostatních evropských zemích. Blízkost a vzdálenost: Německo a sousední země. Evropské perspektivy.

Získané způsobilosti

Nárůst odborné a jazykové kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

CONZE, W. u.a. (Hrsg.) (1991): "Deutsche Geschichte. Epochen und Daten", Freiburg und Würzburg: Ploetz. GLASER, H. (1991): "Kleiner Kulturgeschichte der Bundesrepublik Deutschland", München - Wien: Hanser. HANSEN, M. (1997): "Zwischen den Kulturen. Strategien und Aktivitäten für landeskundliches Lernen", Berlin - München - Wien - Zürich - New York: Langenscheidt. RÖSLER, D. (1994): "Deutsch als Fremdsprache", Stuttgart - Weimar: Metzler.

Požadavky

úspěšné absolvování testu

Garant

Anke Demmerling, M.A.

Vyučující

Anke Demmerling, M.A.