Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akční výzkum učitele (KPP / AVUE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / AVUE - Akční výzkum učitele, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět Akční výzkum učitele orientuje studenta v problematice základních výzkumných metod a procedur v oblasti výchovy. Cílem kurzu je naučit studenty naplánovat a zrealizovat akční výzkumný projekt. Akcentován je problém chybné interpretace výsledků šetření v oblasti výchovy. Kurz má dále vytvořit orientaci v základních metodách a přístupech pedagogického výzkumu. V seminární části studenti předloží výzkumný projekt.

Získané způsobilosti

ZpůsobilostiPo splnění kurzu bude student/ka schopen/schopna:1. Porozumět obsahu předmětu Akční výzkum2. Kriticky zhodnotit a analyzovat témata daného předmětu3. Prakticky demonstrovat získané poznatky v návrhu a realizaci projektu akčního výzkumu4. Využít získané poznatky a dovednosti v edukačním procesu5. Bude motivován k dalšímu vzdělávání v dané oblasti

Literatura

Mertin, V. Individuální vzdělávací program. Praha, 2005. Belz, H.;Siegrist, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha:Portál 2001. Národní program rozvoje vzdělávání. Praha : UIV 2001. Gardner, T.G.; Pasch, M. a kol. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha:portál 2005. Betrand, Y. Soudobé teorie vzdělávání. Praha, 1998. raha.

Požadavky

K úspěšnému absolvování předmětu student/ka splní:1. aktivní účast na kurzu2. aktivní vypracování všech zadaných úkolů3. četba odborné literatury4. vypracování odborné semestrální práce5. úspěšné ověření poznatků získaných v kurzu, dosažení minimálních kritérií stanovených pro získání kreditu

Garant

doc. PaedDr. Petr Urbánek, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Urbánek, Ph.D.