Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální interakce v ped. procesu (KPP / ESP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / ESP - Sociální interakce v ped. procesu, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uvedení do sociální a pedagogické psychologie2. Psychologie učení a motivace3. Sociální kognice4. Sociální skupiny5. Propojení sociální a pedagogické psychologie se speciální pedagogikou

Získané způsobilosti

Předmět studenty seznámí s náplní, úkoly a metodami sociální a pedagogické psychologie, významem a využitím v praxi. Studenti získají informace o determinaci lidské psychiky, sociálním učení a jeho typech, osvojí si základní dovednosti v sociální interakci. Naučí se prakticky používat pojmy sebekoncepce, společenská role, pozice, status, aspirační úroveň, sociální percepce, postoje. Získají základní znalosti o sociálních skupinách, skupinových vztazích, skupinové dynamice a naučí se používat metodu sociometrie.

Literatura

FONTANA, D., BALCAR. Psychologie ve školní praxi. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-626-8.VÝROST, J., SLAMĚNÍK, I. Sociální psychologie - socialna psychológia. Praha: ISV, 1997. ISBN 80-85866-20-X.HELUS, Z. Sociální psychologie pro pedagogy. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1168-3.KOHOUTEK, R. A KOL. Základy pedagogické psychologie. Brno: CERM, 1996. ISBN 80-85867-94-X.HAYESOVÁ, N. Základy sociální psychologie. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-763-9.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje seminární prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

doc. PhDr. Richard Jedlička, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Magda Nišponská, Ph.D.PhDr. Jitka JosífkováPhDr. Magda Nišponská, Ph.D.