Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná a vývojová psychologie 1 (KPP / OKP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / OKP1 - Obecná a vývojová psychologie 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět psychologie, determinace lidské psychiky, vědomí a nevědomí, spánek a snění, kognitivní procesy, motivační a emocionální procesy, regulační vlastnosti, výkonová a dynamická složka osobnosti, metody psychologie.

Získané způsobilosti

Po splnění kurzu bude student/ka schopen/schopna:1. Porozumět obsahu předmětu Obecná a vývojová psychologie 12. Kriticky zhodnotit a analyzovat témata daného předmětu3. Prakticky demonstrovat získané poznatky v rámci semestrální práce4. Využít získané poznatky a dovednosti v edukačním procesu5. Bude motivován k dalšímu vzdělávání v dané oblasti

Literatura

Plháková A. Učebnice obecné psychologie. Academia, Praha 2004. Vágnerová M. Úvod do psychologie. Karolinum, Praha 1999. Nakonečný M. Základy psychologie. Academia, Praha 1998. Čížková J. a kol. Poznávání duševního života. UP, Olomouc 2000. UP, Olomouc, 1999. Drapela V. J. Přehled teorií osobnosti, Portál, Praha 2003. Říčan P. Psychologie osobnosti. Grada, Praha 2007. Říčan P. Psychologie. Portál, Praha 2005. Nakonečný M. Psychologie pro každého. Academia, Praha 2004. ATKINSONOVÁ R. L. A KOL. Psychologie. Victora Publishing, Praha, 1995. HONZÁK R. et al. Základy psychologie. Praha: Galén, 2006.

Požadavky

K úspěšnému absolvování předmětu student/ka splní:1. aktivní účast na kurzu2. aktivní vypracování všech zadaných úkolů3. četba odborné literatury4. vypracování odborné semestrální práce5. úspěšné ověření poznatků získaných v kurzu, dosažení minimálních kritérií stanovených pro získání kreditu

Garant

PhDr. Magda Nišponská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Milan HrdinaPhDr. Magda Nišponská, Ph.D.PhDr. Milan HrdinaPhDr. Magda Nišponská, Ph.D.