Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika (KPP / PERE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PERE - Pedagogika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systém výchovy - cíle, prostředky, podmínky a výsledky výchovy.Cíle výchovy a vzdělávání. Kulturní podmíněnost cílů. Současné výchovně vzdělávací cíle.Prostředky výchovy - didaktický materiál, metody, organizační formy, hodnocení.Podmínky výchovy- vnitřní a vnější podmínky, sociální kontext výchovy a psychické podmínky.Mezioborové vztahy. Obecná pedagogika z pohledu příbuzných oborů (pedagogická a sociální psychologie, obecná psychologie, vývojová psychologie, sociologie, biologie člověka, aj.).Vývoj pedagogického myšlení na prahu novověku - J.A. Komenský.Výchova v období osvícenství v Anglii (John Locke) a Francii (Jean Jacques Rousseau).Německá osvícenská pedagogika pedagogika.Americká pragmatická výchova. (John Dewey).Reformní pedagogika zač. 20. stol -východiska, koncepce, diskursy.Výchovné koncepce 20. století využívané v neformální výchově.Přehled mezinárodních a českých volnočasových organizací a základní informace o jejich statutu a činnosti.

Získané způsobilosti

studenti získají klíčové pedagogicko-psychologické kompetence

Literatura

KASPER, T.; KASPEROVÁ, D. Dějiny pedagogiky. Praha : Grada, 2008. PRŮCHA, J. Moderní pedagogika. Portál, Praha 2002. VALIŠOVÁ, A.; KASÍKOVÁ, H. Pedagogika pro učitele. Praha : Grada, 2006. Pávková, J. a kol. Pedagogika volného času. Portál, Praha 1999. &, &.

Požadavky

- aktivní účast na kurzu- aktivní vypracování všech zadaných úkolů- četba odborné literatury

Garant

doc. PhDr. Tomáš Kasper, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Rozkovcová, Ph.D.Mgr. Andrea Rozkovcová, Ph.D.