Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe systému M. Montessori (KPP / PMMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PMMK - Teorie a praxe systému M. Montessori, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět uvádí studenty učitelství 1. stupně do problematiky pedagogického systému Marie Montessoriové jako příklad alternativní vzdělávací koncepce s širokým využitím pro učitele 1. stupně. Předmět seznamuje posluchače nejen s teoretickými východisky a principy montessoriovské pedagogiky, ale i se současnou podobou pedagogické montessoriovské praxe na základě spolupráce s Mateřskou školou Montessori v Jablonci nad Nisou a Základní školou Montessori v Jablonci nad Nisou.1. Filozofie pedagogického systému M. Montessori.2. Pojetí dítěte v pedagogice M. Montessori.3. Výchovná praxe pedagogiky M. Montessori.4. Význam didaktického materiálu v montessoriovském školství.5. Kosmická výchova u M. Montessoriové.6. Praxe vybraných školských zařízení pracujících dle zásad pedagogiky m. Montessori - příklad MŠ a ZŠ Montessori v Jablonci nad Nisou.Pro kombinovanou formu studia je povinné úspěšné prostudování a vypracování úkolů z elektronické opory.

Získané způsobilosti

Po splnění kurzu bude student/ka schopen/schopna:1. Porozumět obsahu předmětu Teorie a praxe systému M. Montessori2. Kriticky zhodnotit a analyzovat témata daného předmětu3. Prakticky demonstrovat získané poznatky v rámci semestrální práce4. Využít získané poznatky a dovednosti v edukačním procesu5. Bude motivován k dalšímu vzdělávání v dané oblasti

Literatura

Průcha, J. Alternativní školy a inovace ve vzdělávání. Praha: Portál 2001. Rýdl, K. Alternativní výchovné systémy. Praha, 1994.

Požadavky

K úspěšnému absolvování předmětu student/ka splní:1. aktivní účast na kurzu2. aktivní vypracování všech zadaných úkolů3. četba odborné literatury4. vypracování odborné semestrální práce5. úspěšné ověření poznatků získaných v kurzu, dosažení minimálních kritérií stanovených pro získání kreditu

Garant

PhDr. Dana Kasperová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Dana Kasperová, Ph.D.