Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce se skupinami (KPP / PSSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PSSE - Práce se skupinami, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literatura k oboru.2. Skupinová dynamika a fáze vývoje skupiny.3. Dobrodružná vlna.4. Bezpečnostní aspekty.

Získané způsobilosti

Po splnění kurzu bude student/ka schopen/schopna:1. Porozumět obsahu předmětu Práce se skupinami2. Kriticky zhodnotit a analyzovat témata daného předmětu3. Prakticky demonstrovat získané poznatky v rámci semestrální práce4. Využít získané poznatky a dovednosti v edukačním procesu5. Bude motivován k dalšímu vzdělávání v dané oblasti

Literatura

Sociálně psychologický výcvik. [Díl] 2., Příručka pro vedoucí skupin, SPN, Praha,1988. Aplikovaná sociální psychologie III - Sociálně psychologický výcvik, Grada Publishing, Praha, 2001. ADAIR, John.:. Jak efektivně vést druhé. Management Press, Praha, 1993; přel. z angl. originálu Effective Leadership. ČINČERA, Jan. Práce s hrou. Praha: Grada, 2007. Práce se skupinami. [aplikace v systému Moodle]. http://www.fp.tul.cz/moodle/. KOŽNAR, Jan:. Skupinová dynamika, Karolinum, Praha, 1992. HERMOCHOVÁ, Soňa:. Sociálně psychologický výcvik (Příspěvek sociální psychologie k metodice práce s přirozenou skupinou), Státní pedagogické nakladatelství, Praha, 1982, 2.vyd. Univerzita Karlova, Praha, 1988. HERMOCHOVÁ, Soňa:. Sociálně psychologický výcvik. [Díl] 2., Příručka pro vedoucí skupin, SPN, Praha,1988. GILLERNOVÁ, Ilona - Hermochová, Soňa - Šubrt, Richard:. Sociální dovednosti učitele : Cvičení z metod aplikované sociální psychologie, SPN, Praha, 1990. BELZ, Horst - SIEGRIST, Marco:. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení : východiska, metody, cvičení a hry, Portál, Praha, 2001, přel. ze druhého, rozšířeného německého vydání originálu Kursbuch Schlüsselqualifikationen. BRATSKÁ, Mária:. Metódy aktívneho sociálneho učenia a ich aplikácia, Univerzita Komenského, Bratislava, Slovensko,1992. ČÁNIOVÁ, Katarína Eva .. [et al.]:. Sociálne zručnosti, Technická univerzita, Košice, Slovensko, 2000.

Požadavky

Zpracování portfolia a samostatných výstupů do aplikace Moodle.

Garant

PhDr. Jan Činčera, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jan Činčera, Ph.D.