Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální komunikace (KPP / SOC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / SOC - Sociální komunikace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je koncipován jako teoreticko-praktický. Jeho cílem je dále prohloubit vhled studentů do problematiky sociální komunikace získaný v předcházejících předmětech studia a umožnit jim získání specifických komunikačních dovedností.1. Základy mezilidské komunikace, její složky, vnitřní a vnější podmínky pro komunikaci v širších souvislostech sociokulturních.2. Naslouchání. Práce s námitkami.3. Konflikty. Příčiny, souvislosti, dělení.4. Způsoby řešení konfliktů. Vyjednávání.5. Prezentační dovednosti.6. Nepřímá komunikace. Masmédia.

Získané způsobilosti

Po splnění kurzu bude student/ka schopen/schopna:1. Porozumět obsahu předmětu Sociální komunikace2. Kriticky zhodnotit a analyzovat témata daného předmětu3. Prakticky demonstrovat získané poznatky v rámci semestrální práce4. Využít získané poznatky a dovednosti v edukačním procesu5. Bude motivován k dalšímu vzdělávání v dané oblasti

Literatura

FISHER, R. - URY, W. - PATTON, B. Dohoda jistá, Management Press, Praha, 1993; přel. z angl. originálu Getting to Yes. URY, W. Jak překonat nesouhlas, Management Press, Praha, 1995; přel. z angl. originálu Getting Past No. KŘIVOHLAVÝ, J. Jak si navzájem lépe porozumíme. Svoboda, Praha, 1988. NĚMEC, P. Public relations. Praxe komunikace s veřejností, Management Press, Praha, 1996. PLAMÍNEK, J. Řešení konfliktů a umění rozhodovat, Argo, Praha, 1994. HOSPODÁŘOVÁ, I. Veřejná prezentace od A do Z, Expertis, Praha, 1997. LAX, D.A. - SEBENIUS, J.K. Manažer jako vyjednavač, Victoria Publishing, Praha, 1994. VÁVRA, V. Mluvíme beze slov. Panorama, Praha, 1990. Vybíral, Z. Psychologie lidské komunikace. Praha: Portál 2000 ISBN 80-7178-291-2. KOHOUT, J. Rétorika - umění mluvit a jednat s lidmi, Management Press, Ringier ČR, Praha, 1999. Wage, J. L. Řeč těla, jako účinný nástroj prodeje. Praha, 1998. DeFLEUR, M. - BALLOVÁ-Rokeachová, S. J. Teorie masové komunikace. Karolinum, Praha, 1996.

Požadavky

K úspěšnému absolvování předmětu student/ka splní:1. aktivní účast na kurzu2. aktivní vypracování všech zadaných úkolů3. četba odborné literatury4. vypracování odborné semestrální práce5. úspěšné ověření poznatků získaných v kurzu, dosažení minimálních kritérií stanovených pro získání kreditu

Garant

PhDr. Magda Nišponská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Milan HrdinaPhDr. Jitka JosífkováPhDr. Magda Nišponská, Ph.D.