Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie dítěte (KPV / BIDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / BIDM - Biologie dítěte, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět "Biologie dítěte" seznamuje studenty se zařazením člověka do systému organismů, fylogenezí člověka, základy anatomie a fyziologie člověka, individuálním vývojem dětí a mládeže, věkovými zvláštnostmi ve vývoji, hygienou školní práce, možnostmi a prostředky prevence chorob a vývojových poruch, vlivem prostředí na zdraví, zásadami zdravé výživy, problematikou drogových závislostí a základy první pomoci.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

NOVOTNÝ, I.; HRUŠKA, M. Biologie člověka pro gymnázia. Fortuna, Praha 1995. MALÁ, H.; KLEMENTA, J. Biologie dětí a dorostu. SPN, Praha 1985. KLEMENTA, J. a kol. Somatologie a antropologie. SPN, Praha 1981. DYLEVSKÝ, I.; TROJAN S. Somatologie 1, 2. Učebnice pro SZŠ. Avicenum, Praha 1990.

Požadavky

Vstupní úroveň znalostí: Pro absolvování se předpokládají vstupní znalosti biologie člověka na úrovni gymnázia. Pro absolventy jiných typů škol (především technických) se k doplnění vstupních znalostí doporučuje učebnice: Novotný I. et Hruška M.: Biologie člověka pro gymnázia. Fortuna, Praha 1995.Zkouška se skládá z písemného testu a ústní zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.Mgr. Jana Modrádoc. RNDr. Petr Anděl, CSc.Mgr. Jana Modrá