Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika ČJ 2 (KPV / DC2M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / DC2M - Didaktika ČJ 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie vyučování českému jazyku na 1. stupni ZŠ. Metody práce učitele. Vyučovací metody racionální. Metody podle uplatnění v jednotlivých fázích vyučovacího procesu. Motivační metody. Výkladové metody. Fixační metody. Metody prověřování, hodnocení, kontroly a klasifikace. Jazyková výchova v 1. ročníku. Jazyková výchova ve 2.-5. ročníku ZŠ. Organizace jazykového vyučování.Didaktika ČJ transformuje obsah učiva jednotlivých ročníků 1. stupně ZŠ v metodické postupy, metody, algoritmy. Třídí cvičení z ČJ, rozvíjí invenci, volí motivaci. Seznamuje s učebnicemi. Zdůrazňuje didaktické zásady pro ČJ.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Časopisy: Komenský, Učitelské noviny. HUBÁČEK, J. Český jazyk pro studující učitelství v 1. - 4. ročníku ZŠ. Praha 1990. Český jazyk pro 1.-5. ročník ZŠ + pracovní sešity + metodiky, nakladatelství Alter, Fortuna, SPN. ČECHOVÁ, M., STYBLÍK, V. Čeština a její vyučování. SPN, Praha 1998.;. BRABCOVÁ, R. a kol. Didaktika českého jazyka pro studující oboru učit. na 1. st. ZŠ. SPN, Praha 1990.

Požadavky

Seminární práce - srovnávací studie učebnic pro primární vzdělávání, aktivní účast na seminářích, průběžné plnění seminárních úkolů, absolvování mikrovýstupu.

Garant

PhDr. Věra Vykoukalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Bednářová, Ph.D.