Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební formy a harmonie (KPV / HFHK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / HFHK - Hudební formy a harmonie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy úpravy a spojování akordů v hudební větě. Harmonie úzká, široká a smíšená. Druhy kvintakordů, septakordů. Sluchová analýza harmonické struktury skladby. Harmonizace melodie. Základní prvky hudební formy, téma, práce s tématem. Základní typy hudebních forem. Písňová forma malá, velká. Sonátová forma, rondo, variace. Základy kontrapunktu a jeho hlaní formy, fuga a její stavba. Formy typické pro jednotlivá hudební období. Skladebné techniky hudby 20. století a současnosti.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

ZENKL, L. ABC hudebních forem. Praha-Supraphon, 1984. HOLUBEC, J. Česká hudební teorie 20.století. UJEP Ústí nad Labem, 2004. TICHÝ, V. Harmonicky myslet a slyšet. Praha-HAMU, 1996. KOFROŇ, J. Učebnice harmonie. Praha-Supraphon, 1981.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:vypracování písemné práce (testu), docházka 80% Požadavek ke zkoušce:úspěšné vypracování písemné práce (testu)

Garant

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.