Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hlasová výchova (KPV / HLVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / HLVP - Hlasová výchova, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dechová, hlasová a artikulační cvičení s individuálním přístupem a kontrolou vyučujícího. Metodika rozezpívání a metodika práce s písní. Správný postoj při zpěvu. Funkce brady, rtů a bránice. Transpozice písní do vhodných tónin. Neutralizace vokálů. Brumendo, němý vokál, dynamika na jednom a více tónech, agogika a výraz. Intonování a příčiny nečisté intonace. Práce se zpěvníky a sborníky písní. Příprava na pozorování a schopnost taktního hodnocení pěveckých výkonů jiných interpretů.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

VRCHOTOVÁ - PÁTOVÁ, J. Didaktika sólového zpěvu. Praha, 1990. SOUKUP, J. Hlas, zpěv, pěvecké umění. Praha, 1972. DANIEL, L. Hudební výchova. Olomouc, 1961.

Požadavky

Zpěv lidových a umělých písní v tónině odpovídající rozsahu a možnostem jednotlivců, schopnost využití chromatického postupu akordů pro rozespívání

Garant

MgA. Zuzana Bubeníčková

Vyučující

MgA. Zuzana Bubeníčková