Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova 3 (KPV / HV3ME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / HV3ME - Hudební výchova 3, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A) Hra stupnic (dur, moll), akordů, kadencí, etud, přednesových skladeb a písňového materiálu s doprovodem, transpozice, rozezpívání, stylizovaný doprovod, předehra k písni. Program výuky je vždy sestavován s ohledem na dosaženou úroveň v oboru (individuální přístup).B) Upevňování představ volných nástupů jednotlivých stupňů durové řady, vzestupné a sestupné intervaly oktávy, mollová stupnice a kvintakord (obraty), základy taktovací techniky, průprava rytmického cítění, poznámky k rozezpívání a jeho praktická realizace, zpěv a analýza písňového materiálu pro 1. st. ZŠ

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti.

Literatura

Kleinová, E., Fišerová, A., Müllerová, E. Album etud 1-5. Praha : Supraphon, 1982. Böhmová, Z., Grünfeldová, A., Sarauer, A. Klavírní škola pro začátečníky. Prokeš, Z. Vybrané kapitoly z teorie hlasové výchovy.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Hra vybraných cvičení a přednes skladeb, hra stupnic, akordů a kadencí (dur i moll), rozezpívání, hra písní - stylizovaný doprovod, transpozice, předehra, transpozice (ukázky). Prezentace pěvecké techniky na materiálu lidové písně, vzestupné a sestupné intervaly oktávy, durová a mollová tonalita, kvintakord (obraty), rozezpívání (ukázka), zpěv písní bez doprovodu a s doprovodem, základní taktovací schémata se současným zpěvem.

Garant

PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.

Vyučující

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.MgA. Zuzana Bubeníčkováprof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.Mgr. Vilém Valkoun