Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudebně pohybový kurs (KPV / KHPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / KHPO - Hudebně pohybový kurs, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si osvojí rytmickou složku hudby jako důležitý aspekt tanečního vyjádření.Zvládnou základní tanečně pohybové dovednosti ,pohybové prvky, poznají charakteristické rysy lidového tance,druhy tanců,naučí se vytvářet rytmicko-pohybové hry,podporují sociální vztahy v kolektivu,dovedou vytvářet podněty k taneční improvizaci.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

KULHÁNKOVÁ, E. Cvičení pro rozvoj psychomotoriky. Praha-Portál. HURNÍK, I.; EBEN, P.; KRÖSCHLOVÁ, E. Česká Orffova škola. KULHÁNKOVÁ, E. Hudebně pohybová výchova. PLICKA, K.; VOLF, F. Jaro, léto, podzim,zima. KULHÁNKOVÁ, E. Písničky a říkadla s tancem.

Požadavky

Forma víkendového semináře vyžaduje 100% účast. Pomůcky - 2 šátky, 2 lehké míčky, 2 pytlíčky s rýží, kamínky, dřívka, pohodlný oděv i obuv, dlouhá sukně, karimatka.

Garant

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.